Recetë/ Petulla me djathë e nenexhik, gatimi i gjysheve

Receta e rekomanduar për ju sot është petulla me nenexhik, djathë e hudhra. Këto petulla janë një recetë fantastike për t’u përgatitur në çdo kohë dhe tipike tradicionale e amvisave përmetare dhe e zonave të jugut të Shqipërisë kryesisht.

Priza.al sjell në vëmendjen tuaj recetën e plotë e cila gatuhet shpejt dhe kënaq oreksin e gjithë familjes.

Përbërësit:

  • 2 gota uji me miell
  • 1 gotë uji me kos
  • 1 kokërr vezë
  • Gjysmë luge kafeje me sodë
  • Vaj
  • Pak kripë
  • Pak nenexhik i freskët i grirë hollë
  • Pak gjalpë (një lugë të vogël)
  • 2 thelpinj hudhra
  • 2-3 lugë gjelle me djathë të bardhë të thërrmuar

Përgatitja:

Fillimisht hidhni në një tas të madh vezën, kosin, kripën, djathin e thërrmuar, hudhrat e shtypura, nenexhikun dhe pak gjalpë. Të gjithë këta përbërës rrihini derisa masa e brumit të jetë e njëtrajtshme. Më pas në një tigan hidhni vaj dhe lëreni të nxehet për të skuqur më pas petullat dhe kthejeni herë pas here nga ana tjetër.

Ju bëftë mirë!

 

 

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *