Ju merr 20 minuta kohë/ Receta e domateve të mbushura

Receta për fundjavën e rekomanduar nga ne sot është domate të mbushura.

Priza.al sjell recetën e plotë të gatimit e cila ja vlen ta provoni, pasi do t’i japë një shije ndryshe tryezës tuaj.

Përbërësit:

  • 5 domate
  • 200 gram mish viçi i grirë
  • 100 gram djathë i bardhë
  • 100 gram parmixhano
  • 120 gr bukë e grirë
  • 1 qepë
  • 1 thelpi hudhër
  • 30 gr sallam
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 tufë majdanoz
  • borzilok
  • 1 karotë
  • pak rigon
  • kripë, piper.

Përgatitja:

Si fillim pastroni domatet nga tuli i brendshëm dhe pjesën e hequr përdoreni për mbushjen.

Më pas në tigan përgatisni salcën, ku do duhet të shtoni vaj ulliri, qepën e grirë hollë, mishin e grirë, sallamin turist, karotën e grirë dhe lëreni të marrin ngjyrë derisa të lëshojnë lëngjet. Pasi gati të jetë gati, përziejeni atë me bukë të grirë, djathin e bardhë të thërrmuar, borzilok e majdanoz dhe më pas filloni të mbushni domatet ku do të shtoni parmixhano sipër. Piqni për 20 minuta në 200 gradë.

Ju bëftë mirë!

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *