Parandalon diarrenë/ Konsumoni supë me thjerrëza dhe mish pule (Receta)

Receta e sotme për ju nga ne është supë me thjerrëza dhe mish pule.

Priza.al sjell për ju recetën e plotë e cila do t’i japë tryezës tuaj shije të pasur me vlera ushqyese dhe plot vlera shëndetësore gjithashtu.

Përbërësit:

  • Pjesa e gjoksit të një pule
  • 3-4 lugë gjelle me vaj ulliri ekstra të virgjër
  • 2 karota
  • 1 patate
  • 2 thelpinj hudhër
  • 1 kokërr qepë e vogël
  • Gjysmë luge me spec djegës pluhur
  • 1 filxhan çaji me thjerrëza
  • Dy lugë gjelle salcë domate
  • 6-7 gota me ujë
  • Kripë
  • Gjysmë luge çaji me piper të zi të bluar
  • Lëngu i një limoni
  • Majdanoz i freskët

Përgatitja:

Fillimisht pastroni mishin dhe më pas ndajeni atë në kubikë të vegjël apo fije të holla.

Në këtë përbërje shtoni vaj ulliri dhe filloni ta skuqni, ku pas 5 minutave shtoni qepën e grirë dhe karotat e grira, kaurdisni derisa volumi i qepës të bjerë.

Pasi përbërësit të jenë zbutur pak shtoni thjerrëzat, karotat, patatet, specin djegës, kripën dhe piperin dhe hidhni 6-7 gota me ujë. Lërini të ziejnë për 25-30 minuta me kapak të mbyllur. Në përfundim shtoni hudhrën dhe lëreni të ziejë për 5 minuta të tjera.

Ju bëftë mirë!

 

 

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *