I hidhni qeset e përdorura të çajit?! Ja arsyet përse nuk duhet ta bëni më

Të gjithë e dinë që qeset e çajit si copa kastraveci vendosen nën sy për të zvogëluar fryrjen, por a e dini se mund t’i përdorni për të pastruar ose lehtësuar djegiet?

Ja pse nuk duhet të hidhni qeset e përdorura të çajit dhe për çfarë mund t’i përdorni përsëri.

1. Mbroni pjatat tuaja të preferuara nga ndryshku

Taninat janë antioksidantë që gjenden më së shumti në çajin e zi, dhe ato janë gjithashtu të shkëlqyera për të luftuar ndryshkun në enët: pas larjes së enëve, thjesht lyeni ato me një qese të përdorur të çajit të zi dhe do të siguroni jetëgjatësinë e tij.

2. Hiqni aromat e pakëndshme nga frigoriferi

Vendosni një enë të hapur me qese çaji të përdorur në frigorifer për të hequr erën e pakëndshme.

3. Hiqni njollat ​​e yndyrshme nga enët

Vendosni disa çanta çaji të përdorura në ujë të ngrohtë dhe thithni enët e yndyrshme në të, për rreth pesë deri në dhjetë minuta, dhe do të shpëtoni nga njollat ​​kokëforta të yndyrshme.

4. Qetësoni lëkurën pas një pickimi ose djegieje

Taninet e pranishme në çaj kanë fuqinë të rigjenerojnë lëkurën dhe të lehtësojnë reagimet e sipërfaqes së lëkurës pas pickimeve të insekteve të ndryshme dhe djegieve nga dielli.

Thjesht shtypni qeset kundër lëkurës dhe lërini për disa minuta.

5. Hiqni aromat e ushqimit nga lëkura

Disa ushqime, të tilla si hudhra dhe qepa ose peshku, lënë një erë të pakëndshme në gishtat tanë, e cila është e vështirë të lahet, por mund të hiqet duke fërkuar lëkurën me qeset e përdorura të çajit.

/Priza.al/

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *