FOTO/ Ndotje alarmante mjedisore në Liqenin e Kukësit, tonelata mbetjesh urbane pluskojnë mbi ujë  

Disa herë janë ndërmarrë nisma dhe aksione pastrimi, madje janë bërë edhe premtime për rehabilitimin e situatës dhe zhvillimin e turizmit, por situata që paraqitet sot është katastrofike.

Në këto foto që po sjellim sot tregohet një ndotje e jashtëzakonshme mbi sipërfaqen ujore në liqenin e Kukësit.

Ky basen gjigant ujor i mbushur nga uji i dy Drineve, është shndërruar tashmë në një vend depozitim të mbetjeve urbane të disa shteteve, në një kohë që e gjitha grumbullohet në territorin tonë.

Asnjë nga institucionet nuk ka vënë dorë në këtë liqen, për të bërë pastrimin e tij, duke e lënë të ndotur dhe duke rrezikuar kështu përhapjen e sëmundjeve tek banorët e zonës.

Liqeni i Kukësit ose siç njihet ndryshe liqeni i “Fierzës” është pastruar shumë herë nga ambientalistë dhe aktivistë vullnetarë, por shërbimi i bërë prej tyre nuk mjafton.

/Priza.al/

Shikime: 6
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *